Νέα/Blog myElix Επικοινωνία

Blog

Η δουλειά των έλιξ για τη Φυσική των Πανελλαδικών πριν από την εξέταση του 2023

Η δουλειά των έλιξ για τη Φυσική των Πανελλαδικών πριν από την εξέταση του 2023

Στα φροντιστήρια έλιξ εδώ και αρκετά χρόνια έχουμε δώσει απόλυτη προτεραιότητα στο σχολικό βιβλίο για το μάθημα της Φυσικής. Το σχολικό βιβλίο διδάσκεται στο 100% (θεωρία, ερωτήσεις και ασκήσεις) και τα θέματα των τελευταίων ετών μας έχουν δικαιώσει.

  • Στο φετινό διαγώνισμα των Πανελλαδικών, το Θέμα Α δεν είχε ακρότητες και υπολογισμούς και όλο ήταν από το σχολικό βιβλίο. Το Β3 επίσης ήταν ένα θεωρητικό θέμα το οποίο αναπτύσσεται πλήρως στη θεωρία του σχολικού βιβλίου και σε άσκηση αυτού. Στα φροντιστήρια έλιξ έχει εξεταστεί στο θέμα Β1 του διαγωνίσματος 19/03/2023. Στο Θέμα Δ, ένα τμήμα της διάταξης αποτελεί λυμένο παράδειγμα του σχολικού βιβλίου. Πρόκειται για το ερώτημα Δ2, το οποίο εξετάστηκε στο θέμα Β1 του διαγωνίσματος έλιξ στις 11/09/2022. Τα ερωτήματα Δ3, Δ4 και Δ5 των Πανελλαδικών, υπάρχουν σε ασκήσεις του βιβλίου έλιξ.
  • Το Θέμα Γ των Πανελλαδικών του 2023 είναι παραλλαγή άσκησης του σχολικού βιβλίου, το οποίο εξετάστηκε στο Θέμα Δ του διαγωνίσματος έλιξ στις 07/05/2023. Το ερώτημα Γ1 στα έλιξ διδάσκεται από τη Β΄ Λυκείου, καθώς αποτελεί λυμένο παράδειγμα και ερώτηση του σχολικού βιβλίου της Φυσικής Γενικής Παιδείας (από κεφάλαιο που ενσωματώνεται στη Φυσική Λυκείου).
  • Σαν το Θέμα Β1 των Πανελλαδικών οι μαθητές των έλιξ έχουν δουλέψει τόσο από το βιβλίο έλιξ, όσο και από τα study του έλιξ.
  • Το Θέμα Β2 των Πανελλαδικών από την Κβαντομηχανική, ως ιδέα υπάρχει και στο σχολικό βιβλίο και οι μαθητές των έλιξ το είδαν συστηματικά και στην Επαναληπτική Παρουσίαση.
📞
Καλέστε μας επικοινωνία
Awards Elix