Blog

Σχόλιο 3ης ημέρας – Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον

Σχόλιο 3ης ημέρας – Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον

Εκτίμηση για τα θέματα Πανελληνίων 2022 στο μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον

Τα φετινά θέματα στην Πληροφορική καλύπτουν μεγάλο κομμάτι της ύλης και οι εκφωνήσεις ήταν -στην πλειοψηφία τους- κατανοητές και σαφείς.
Για πρώτη φορά, ωστόσο, μοριοδοτήθηκε τόσο υψηλά η θεωρία, καθώς στο Θέμα Α όλα τα ερωτήματα ήταν θεωρητικά, γεγονός που θα ευνοήσει ιδιαιτέρως τους πολύ καλά διαβασμένους μαθητές. Επίσης, στο Α4, αν και είναι βατό στο σύνολό του, εμπεριέχει ένα σημείο, του οποίου η κατάταξη να δημιουργήσει διαφωνίες.
Στο Β1 εντοπίζεται μια μικρή δυσκολία στην κατανόηση της εκφώνησης, αλλά οι περισσότεροι μαθητές θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν αν την αποκωδικοποιήσουν σωστά. Άλλωστε, τόσο το Β1 όσο και το Β2 ανήκουν στα αναμενόμενα θέματα συμπλήρωσης κενών, διαγράμματος ροής και μετατροπής επαναληπτικών δομών.
Τα Θέματα Γ και Δ είναι βατά θέματα εφαρμογής βασικών μεθοδολογιών, που όλοι οι μαθητές διδάσκονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Εξαίρεση αποτελεί το Δ2, το οποίο απαιτούσε έναν ιδιαίτερο χειρισμό, ο οποίος όμως μπορούσε εύκολα να γίνει από τον μαθητή που είχε εξασκηθεί επαρκώς.
Σε γενικές γραμμές τα φετινά θέματα της Πληροφορικής δεν δυσκόλεψαν ιδιαιτέρως τους μαθητές, ούτε έκρυβαν παγίδες.

– Η Ομάδα ΑΕΠΠ των Φροντιστηρίων έλιξ