Νέα/Blog myElix Επικοινωνία

Blog

Σχόλιο 3ης ημέρας – Πληροφορική

Σχόλιο 3ης ημέρας – Πληροφορική

Η θέση μας για τα φετινά θέματα Πληροφορικής των Πανελληνίων

Τα θέματα της Πληροφορικής στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σε γενικές γραμμές αναμενόμενα και αρκετά εύκολα, καθώς ακολούθησαν τη λογική των περσινών εξετάσεων. Οι εκφωνήσεις ήταν σαφείς, χωρίς να δημιουργούν προβληματισμούς στους μαθητές και τα θέματα στο σύνολό τους αντλήθηκαν από την ύλη όλων των σχολικών βιβλίων.

Τα ζητούμενα στα δύο πρώτα θέματα παρουσίαζαν μια σχετική ευκολία, με μόνη εξαίρεση το Α5, στο οποίο οι μαθητές έπρεπε να επιστρατεύσουν όλη την λογική σκέψη τους, καθώς και την κριτική τους ικανότητα για να συγκεντρώσουν το σύνολο των μονάδων.

Το θέμα Γ είναι πανομοιότυπο με προηγούμενες χρονιές, μια άσκηση σαφώς διατυπωμένη στην επανάληψη, η οποία διαχειρίζεται τα βασικά μεγέθη της επανάληψης. Με ελάχιστη προσοχή στις συνθήκες οι μαθητές δεν θα δυσκολευτούν.

Τέλος, το θέμα Δ ίσως αποτελεί έκπληξη γιατί μετά από χρόνια δεν υπάρχουν Υποπρογράμματα αλλά μια ταξινόμηση σε ένα δισδιάστατο πίνακα, με δίκαια κατανομή των μονάδων και χωρίς να δυσκολεύει ιδιαίτερα τους μαθητές. 

Η ομάδα των διδασκόντων Πληροφορικής των έλιξ

📞
Καλέστε μας επικοινωνία
Awards Elix