Ενημερώνομαι Αποφασίζω Σπουδάζω

Τα έλιξ έχουν δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την υποστήριξη των μαθητών τους σε θέματα επιλογής κατεύθυνσης, επιλογής σπουδών και επαγγέλματος. Η ενασχόληση του μαθητή με το πρόγραμμα αυτό αναπτύσσει δεξιότητες έρευνας και λήψης απόφασης. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, τα έλιξ συνεργάζονται συνεχώς και αποκλειστικά για τον Νομό Θεσσαλονίκης, από το 2007, με τον Στράτο Στρατηγάκη.


Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα Ενημερώνομαι – Αποφασίζω – Σπουδάζω;

➔ Σεμινάρια επιλογής σπουδών & επαγγέλματος / ξεχωριστά ανά τάξη

➔ Πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «Οδηγός Σταδιοδρομίας» με όλες τις πληροφορίες για τις εξετάσεις και τις σπουδές μετά το Λύκειο

➔ Εκτίμηση βάσεων

➔ Συμπλήρωση μηχανογραφικού δελτίου: Σεμινάριο και ατομικό ραντεβού για συμπλήρωση

➔ Μεθοδολογία & Ασκήσεις για την επιλογή κατεύθυνσης (για μαθητές της Α’ Λυκείου)

➔ Μεθοδολογία και Ασκήσεις για την επιλογή σπουδών (για μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου)

➔ Τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού


Βιογραφικό και φωτογραφία Στράτου Στρατηγάκη

Ο Στράτος Στρατηγάκης είναι πτυχιούχος του ΑΠΘ, του τμήματος Μαθηματικών. Είναι πιστοποιημένος Σύμβουλος Σταδιοδρομίας. Είναι εκπαιδευτικός συντάκτης του naftemporiki.gr και συνεργάτης της τηλεόρασης του Σκάι. Έχει διατελέσει εκπαιδευτικός συντάκτης του Αγγελιοφόρου και της Ελευθεροτυπίας.


Είναι ερευνητής σε θέματα εκπαίδευσης και σπουδών, με συνεχείς δημοσιεύσεις επί 13 χρόνια. Κάθε χρόνο δημοσιεύει, με μεγάλη επιτυχία, τις εκτιμήσεις του για τη διαμόρφωση των βάσεων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και τις ανακοινώνει και μέσω της τηλεόρασης. Είναι εισηγητής δεκάδων σεμιναρίων ετησίως, με θέματα την ανάλυση του Συστήματος Εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση, την Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος και την ορθή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου. Είναι ο δημιουργός του portal «Οδηγός Σταδιοδρομίας», του μεγαλύτερου ηλεκτρονικού οδηγού για τις Σπουδές και το Επάγγελμα.