Blog

Παίζω – Δρω – MotiON

Παίζω – Δρω – MotiON

10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΖΩ – ΔΡΩ – ΜΟΤΙΟΝ !

ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ
Σχολή Στελεχών Χ.Α.Ν.Θ.

Τρόπος ζωής για μια ζωή…

“Η Παρασκευή και το Σάββατο για πολλούς θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν μόνο ως δύο μέρες διασκέδασης και χαλάρωσης. Για μένα αυτές οι δύο μέρες στο μυαλό μου έχουν συνδεθεί με ένα νέο χώρο εκπαίδευσης, με εντελώς διαφορετική αντίληψη από αυτήν που έχουμε συνηθίσει όσο αφορά τον τρόπο μετάδοσης της γνώσης και της εμπειρίας.

Όντας ένα κομμάτι της σημερινής κοινωνίας και επιθυμώντας να έχω μία πιο σφαιρική και αντικειμενική άποψη των πραγμάτων μέσα από τα μάτια των άλλων, συμμετέχω στο τριετές πρόγραμμα της Σχολής Στελεχών της ΧΑΝΘ. Εκεί όπου παρέα με άλλους συνομήλικούς μου μέσα από βιωματικές διαδικασίες, προσπαθούμε να έρθουμε σε ουσιαστική επαφή μεταξύ μας και, να κατανοήσουμε και να κάνουμε βίωμά μας διάφορες περίεργες και συνάμα ενδιαφέρουσες έννοιες, όπως η συνεργασία, η ηγεσία, η αξία του εθελοντισμού και άλλες. Μπορεί στα μάτια των περισσότερων να φαίνονται απλές και οικείες λέξεις, όμως πιστέψτε με δεν είναι, ειδικά στις μέρες μας! Το εργαλείο που χρησιμοποιούμε σε κάθε συνάντηση είναι πρωτίστως η καλή μας διάθεση και το παιχνίδι. Οδηγοί και ταυτόχρονα συνοδοιπόροι σε αυτό το όμορφο ταξίδι είναι οι αγαπημένοι εκπαιδευτές μας, οι οποίοι έχουν περάσει την ίδια διαδικασία τα προηγούμενα χρόνια. Ποιος ξέρει, μπορεί κάποια στιγμή να βρεθώ κι εγώ στη θέση τους. Άλλωστε έτσι λειτουργούμε στη Σχολή Στελεχών. Νιώθουμε την ευθύνη να μεταδώσουμε την γνώση ή εμπειρία που αποκτήσαμε. Κι έτσι, το ταξίδι ποτέ δε τελειώνει. Συνεχώς, η τράπεζα εθελοντών ανανεώνεται με ανήσυχους νέους που έχουν τη διάθεση και την όρεξη να πράξουν κάτι διαφορετικό και να χαράξουν το δικό τους δρόμο με κύριο γνώμονα το ομαδικό πνεύμα. Γιατί όπως είπε κι ο Παναγιώτης Γιαννάκης, η ασίστ κάνει δύο ανθρώπους χαρούμενους ενώ το καλάθι μόνο έναν.

Τι έχω καταλάβει τελικά; Ότι η ζωή μου ανήκει και ότι τίποτα δε θα τους μου χαριστεί. Καθημερινή υποχρέωση μου είναι να εξελίσσω τον εαυτό μου και τον κόσμο γύρω μου μέσα από νέες ιδέες, γνώσεις και κυρίως δράσεις. Τι προκύπτει εν τέλει; Η ανάγκη μου να μοιραστώ τα όσα αποκόμισα, αλλά και τα όσα αισθάνομαι με όσα περισσότερα άτομα.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Παίζω-Δρω-MotiON. Η προαναφερθείσα δράση της Σχολής Στελεχών πραγματοποιείται κάθε χρόνο εδώ και μια 10ετία και κύριοι συντελεστές της είναι τα στελέχη που διανύουν την τρίτη και τελευταία τους χρονιά στην διαδικασία-εκπαίδευση αυτή. Φέτος το event αυτό θα διεξαχθεί στις 13 Μαΐου 2017 στην «πεντάμορφη» παραλία της Θεσσαλονίκης -έξω από τον Λευκό Πύργο- από τις 12:00 μέχρι τις 20:00, με καλεσμένους όλους εσάς. Για να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να ευαισθητοποιηθούμε, να εμπνεύσουμε και να εμπνευστούμε, να μάθουμε, τέλος πάντων, τι έργο προσφέρει η Σχολή Στελεχών της Χ.Α.Ν.Θ. στην κοινότητα μας.

Η Χ.Α.Ν.Θ. στα μάτια μου είναι κάτι παραπάνω από μία οργάνωση, είναι ένας θεσμός πλέον για τη πόλη μας που ήταν, είναι και θα είναι κομβικής σημασίας για μείζονα κοινωνικά ζητήματα. Οι Παρασκευές και τα Σάββατα δε γεμίζουν απλώς τον χρόνο μου αλλά γεμίζουν την καρδιά και την ψύχη μου. Είναι οι στιγμές ευτυχίας και μάθησης που θα αφηγούμαι στα παιδιά και αργότερα στα εγγόνια μου. Είναι τρόπος ζωής για μια ζωή…”

Ένα κείμενο του Μενέλαου Τσικάρα –
Εκπαιδευόμενο στέλεχος Σχολής Στελεχών Χ.Α.Ν.Θ.

Διαβάστε το κείμενο στην ιστοσελίδα της ΧΑΝΘ εδώ

Το Παίζω – Δρω – ΜοτιΟΝ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ !!!

Με την Ευγενική Υποστήριξη
των Φροντιστηρίων Έλιξ

Περισσότερες Πληροφορίες
Τμήμα Εκπαίδευσης Στελεχών & Νέων εθελοντών
Facebookpage : www.facebook.com/sxolistelexon/
& www.facebook.com/Paizo.Dro.MotiON/
Τ : 231 600 1000 εσωτ. 0854
email : sxstelexon@ymca.gr